Meny Stäng

GP-TÄVLINGEN HASSELBACKEN CHESS OPEN STÄLLS IN

Av Ingemar Falk

Hasselbacken Chess Open blir den tredje tävlingen i årets Grand Prix-säsong att ställa in.

Schackturneringen på hotell Hasselbacken på Djurgården i Stockholm skulle ha spelats under allhelgonahelgen, men nu har arrangörerna Stockholms Schackförbund och Stockholms Schacksällskap beslutat att flytta fram allt ett år.

– Anledningen är att vi i dagsläget inte vet vad Folkhälsomyndigheten kommer att ha för bestämmelser när det är dags för tävlingen och detta i kombination med att vi behöver informera hotellet om huruvida vi ska genomföra arrangemanget eller inte har fått oss att ta detta beslut, säger tävlingsledaren Jonas Sandbom på Stockholms Schackförbund och fortsätter:

– Vi är oerhört ledsna över detta, men vi är övertygade om att det under den rådande situationen är det rätta beslutet.

– Vi önskar alla intresserade välkomna tillbaka till Hasselbacken den 5–7 november 2021 i stället!

Håkan Jalling, ordförande i Sveriges Schackförbunds tävlings- och regelkommitté, har förståelse för beslutet och säger:

– Det är så klart väldigt tråkigt att ytterligare en GP-tävling tvingas ställa in till följd av coronapandemin. Men samtidigt är det ett naturligt och klokt beslut. Så länge det finns en 50-personersregel går det inte att genomföra tävlingar i Sverige och sker det inte lättnader snart kommer ytterligare tävlingar under hösten och vintern att vara i fara.

Håkan Jalling är fortsatt positiv till att kunna slutföra seriespelet i Allsvenskans toppdivisioner.

– Vi hoppas kunna genomföra både kval till Superettan och slutsammandraget för Elitserien och Superettan för säsongen 2019/20. Vi har möjligheter att kunna genomföra detta i olika lokaler, separerade från varandra, så vi är långt ifrån 50-nivån, säger Håkan Jalling och tillägger:

– Vi följer dessutom utvecklingen noga och just nu pekar ju kurvorna i rätt riktning, men mycket kan hända under sommaren. Datum kommer att spikas och kommuniceras inom kort.