Meny Stäng

Nyhetsbrev 2020-08-11

Hej alla medlemmar i världens bästa schackklubb!

Hoppas att ni har haft det bra i sommar och är friska. Ja, denna pandemi har vänt upp och ner på världen – och även schacket. I stort sett alla schackklubbar har stängt ner sin verksamhet, likaså med tävlingar samt seriespel.

 

Normalt vid den här tiden på året, så brukar vi i styrelsen planera höstens verksamhet.

Dels klubbkvällarna, samt seriespel i allsvenskan och Lag-DM. Dessutom vår kära GP-tävling på Hasselbacken, som vi tyvärr har varit tvungna att ställa in i år, 2020.

 

Men i år är det betydligt svårare att planera höstens verksamhet, vi vet i dagsläget inte hur det blir med Allsvenskan samt Lag-DM.


Smittspridningen har minskat i Sverige, men den har samtidigt börjar att öka i vissa andra länder. Kommer det en andra våg till Sverige nu när semestrarna tar slut och skolorna börjar?

Det är ingen som vet.

                                           

Vi i styrelsen har därför två frågor till er medlemmar:

 

  1. Om vi drar i gång klubbkvällarna som vanligt på tisdagar i september, vill du vara med och spela i vår höstturnering?

 

  1. Om Allsvenskan samt Lag-DM kommer i gång, vill du spela lagmatcher i höst?

 

Vänligen maila era svar med namn och ungefärligt Elo-tal till: info@schacksallskapet.se

 

Vi kommer att ha ett styrelsemöte den 19 augusti om vår verksamhet i höst och är ytterst tacksamma om ni kan svara på dessa frågor innan dess. DETTA ÄR VIKTIGT!

 

MATCH MOT BANGKOK!?

Vi kan också nämna att det finns planer att i september eller oktober, spela en match mellan klubbens juniorer och schackakademin Red Knight Bangkok. Vars juniorer tränas av FM Riste Menkinoski från Makedonien.

Robert Okpu har kontakten med Bangkok och har ställt en förfrågan till vår juniortränare Lars Dock. Vi har inte genomfört denna typ av evenemang tidigare och därför kommer en förfrågan gå till Ingemar Falk om lite assistans och hjälp.

Finns det någon annan i Sällskapet som kan tänka sig vara behjälplig här på något sätt, (streama, etc) – hör gärna av er till Robert ASAP, getingokpu@gmail.com

 

GE OSS EN LIKE PÅ FACEBOOK!

Till sist: Vi försöker blåsa lite mer liv i vår Facebook-sida. Vi vill därför uppmana SAMTLIGA medlemmar att vänligen ge oss en ”Like” på Facebook. Detta kommer innebära att våra Facebook-posts mycket lättare hittar till medlemmarnas Facebook-flöde. Vilket givetvis är förutsättningen, för att FB-sidan ska göra någon nytta överhuvudtaget. Tack!

 

 

                                            Bästa hälsningar 

                                            Sällskapets styrelse / 11 augusti 2020