Meny Stäng

Nyhetsbrev

Kära sällskapare,

2022 och schacksäsongen närmar sig sitt slut. Vi har traditionsenlig avslutning med skinkblixt nästa tisdag (13/12 kl.18:00), där vi bjuder på smörgås och fika. Alla är varmt välkomna!

Det är inte lätt att sammanfatta, men det har varit en mycket händelserik höst:

Europacupen

Som regerande svenska mästare ställde Sällskapets förstalag upp i Europacupen som spelades i Österrike i oktober. Lagets placering blev inte lika framskjuten som senast, men en höjdpunkt var Eric Thörns andra IM-norm samtidigt som en stark höst propellerade upp honom över 2400 i ELO.

Höstturneringen

Europacupen blev en fin uppvärmning för Erics största framgång under hösten, vinsten i höstturneringens A-grupp. Övriga gruppvinnare blev Klas Britse, Björn Knöppel, Lo Ljungros samt Jakob Fahlman som därmed kvalificerat sig för spel i högre grupp kommande höst. Stort grattis!

Lagspel

Alla våra lag är med fint i divisionerna, och i både Elitserien samt Lag-DM är vi i allra högsta grad med i kampen om guldmedaljer. Vi har blivit vana vid den tyngsta medaljen av dem alla, och under hösten fick vi även guldet i Lag-DM i blixt som vi lyckades vinna med relativt säkra siffror trots starkt motstånd. I guldlaget deltog Joar Ölund, Eric Thörn, Christopher Lissäng, Carl Cederstam, Felix Tuomainen och Axel Berglind.

Individuella meriter

Vi får inte heller glömma bort att nämna Nils Gustaf Renman, som i somras tog EM-guld för veteraner +65 och alldeles nyligen var snubblande nära en VM-medalj men föll på särskiljningen.

Stockholm GP

Vi har även varit med och arrangerat Stockholm GP, som ägde rum i nya lokaler i centrala Stockholm. Turneringen blev fulltecknad och vanns av unge IM Kaan Kucuksari.

Rilton

För alla som är schacksugna rekommenderar jag varmt att ni anmäler er till Sveriges största turnering, Rilton, som börjar 27 december. Det finns flera olika grupper anpassat för flera olika nivåer under olika speldagar, och ifall ni inte har möjlighet att spela rekommenderar jag alla att komma förbi och heja fram era klubbkamrater. Det finns även möjlighet att spela Blixt-SM som i år spelas 1 Januari! Glöm inte anmäla er för deltagande på https://rilton.se/, där ni även hittar mer information.

Säsongstart 10 januari 2023

Vi startar upp vårsäsongen redan den 10 januari kl 18:00, spelschema kommer publiceras på hemsidan under nästa vecka.

Allsvenskan fortsätter med rond 15 januari så håll formen under juluppehållet😊

Medlemskap 2023

Nytt år och medlemsavgiften för 2023 är oförändrad. Vänligen betala medlemsavgiften enligt nedan senast den 31 januari.

Avgift: Seniorer 1000:-, juniorer 500:- under 20 år. Övriga 500 kr per termin. Träningsgrupp 1200kr per termin
Swish: 1236095392, Plusgiro: 351607-7, Bankkonto SEB: 5240-1023860

Vi önskar alla en riktigt god jul och ett gott nytt år / Styrelsen Stockholms SS